QR Code چیست؟
QR Code یک عبارت رمزی ماتریسی شکل یا بارکد ۲D(دوبُعدی) است. این بارکُد دربردارندهی چیدمانی از چهارگوشهای سیاه بر روی زمینهی سفید است. دادهی نهفته در آن میتواند نوشته، نشانی وب، شماره تلفن، یا دادهی دیگری باشد. این بارکد را میتوان با پویندههای QR، تلفن های همراه دوربیندار و تلفن های هوشمند خواند. “QR” مخفف “Quick Response” (پاسخ سریع) میباشد، زیرا سازندهی آن میخواست کُد به گونهای باشد که سرعت زیادی رمزگشایی شود. جالب است بدانید که این کد در سال ۱۹۹۴ توسط شرکت تویوتا در ژاپن ساخته شده است.
با وجودی که برای بار نخست به منظور ردیابی قطعات در صنایع تولید خودرو مورد استفاده واقع شد، کدهای QR در زمینههای بسیار بیشتری استفاده میشود؛ شامل کاربردهای ردیابی تجاری و کاربردهای راحت سازی در تلفن همراه کاربران (که به mobile tagging شناخته میشوند). QR آدرسها و URL هایی را که در نشریات، آهنگها، اتوبوسها، کارت تبلیغات، یا هر چیزی که حفظ کردن آن در حافظه و یا به خاطر طولانی بودن متن، نوشتن آن سخت است را کد میکند. کاربرانی که تلفن های دوربیندار که برنامه کد خوان (reader) را داشته باشد، دارند، میتوانند تصویر کد QR را برداشت کنند و مرورگر تلفن اجرا شده و به URL مورد نظر منتقل شود.
چگونه یک کد QR را اسکن کنم؟
اگر شما یک گوشی هوشمند مثل آی فون، آندروید، ویندوز فون، بلک بری یا ... داشته باشید، تعدادی از برنامه های مختلف اسکنر بارکد را در اختیار خواهید داشت، مانند Red Laser و Barcode Scanner. اسکنر QR قادر به خواندن و رمزگشایی داده ها از یک کد QR میباشد . اکثریت این امکانات کاملا رایگان بوده و شما برای استفاده از آن کافیست یکبار آن را نصب کنید و با استفاده از دوربین موبایل خود کد QR را اسکن کنید تا گوشی شما به طور خودکار داده های کد گذاری شده را برای شما رمزگشایی کند.
استفاده QR کد در ایران تایمر چیست؟
در قسمتهایی از سایت مانند محصولات برای دسترسی سریع و ساده شما به مشخصات محصول و آدرس صفحه محصول، این امکان در صفحات سایت گنجانده شده که شما می توانید از آن استفاده نمایید
منابع: http://websima.com/blog/%DA%A9%D8%AF-qr و http://androidina.net/qr-code و http://qr-code.ir/document