راه های دیگری برای نمایش زمان!
صفحه نمایش های عقربه ای از سال ها پیش برای نمایش زمان به کار می روند، بدون شک اولین بار از حرکت سایه ی ساعت های آفتابی الهام گرفته شدند. ساعت های مکانیکی در ابتدا عقربه ی دقیقه شمار نداشتند و تنها گذر ساعت را نشان می دادند، به هر حال امروزه راه های دیگری به منظور نشان دادن زمان در ساعت های مچی وجود دارد. این جایگزین ها امکانات بسیاری فراهم می کند برای ساعت سازان تا در زمینه ی تحولات گسترده ای به خلاقیت منجر شود و راهی باز شود برای طراحی های جسورانه که هم اکنون چندین نمونه از آن ها در بازار ساعت موجود است.
نمونه ای از یک ساعت مچی و یک ساعت جیبی با نمایشگر متفاوت :
Audemars Piguet pocket and wristwatch with jumping hour – 1921
)Jumping or wandering hours(
در نوعی از ساعت ها از به جای استفاده از عقربه های آنالوگ، از نشانه های دیجیتال استفاده می شود. اعداد از طریق یک پنجره ی کوچک دیده می شوند که بسیار شبیه به یک نمایش دهنده ی تاریخ هستند. راس هر ساعت، یک دیسک با حرکتی جهشی زمان را رو به جلو تغییر می دهد. در قرن نوزدهم اولین ساعت از این مدل عرضه شد.
Unveiled at Baselworld 2016, the Monsieur de Chanel features a jumping hour (heure sautante in French) and retrograde indication.
The De Bethune DB28 Digitale, with jumping hour complication.
در میان تحولات اخیر ساعت هایی ارائه شدند که در آن ها برای نمایش زمان، عملکردی مجزا وجود دارد؛ با بهره گیری از رنگ و نور، صفحه نمایش ساعت شمار و دقیقه شمار به طور جداگانه طراحی شده که چند نمونه از آنها را در تصویر مشاهده خواهید کرد:
در همین میان ساعتی شگفت آور موجود است که تصویر آن را مشاهده میکنید:
در مرکز این ساعت یک عقربه ی سه شاخه در حال گردش است که در راس هر یک از عقربه ها یک مکعب وجود دارد، هر یک از این مکعب ها همزمان به دور خود هم گردش دارند. در قسمت پایینی ساعت یک صفحه ی دقیقه شمار مدرج قرار گرفته است. به هنگامی که یکی از عقربه های سه شاخه بر روی این صفحه ی مدرج می آید، زمان عدد ِ روی مکعب و دقیقه هم محلی است که نوک عقربه نشان می دهد. به محض خارج شدن یک عقربه از عدد 60 دقیقه ، عقربه ی بعدی از عدد صفر دقیقه رو به جلو حرکت دارد.
نوع دیگری از ساعت ها موجود هستند که از زنجیر و تسمه و قرقره در آنها استفاده شده است:
در این ساعت ها زنجیر و تسمه و قرقره، توسط ساعت ساز به کار گرفته شده به منظور نمایش دیجیتالی زمان. در دو بخش از ساعت، زمان و دقیقه مشهود است اما در این ساعت ها نسبتا ظاهر پیچیده ای به چشم می خورد.
و نوع دیگر این ساعت های متفاوت، ساعت هایی هستند که درون خود محوری مغناطیسی دارند. در بدنه ی این نوع ساعت ها دو گلوله ی بسیار ظریف استیل تعبیه شده که درون لوله های یاقوت کبود قرار گرفته اند. هر کدام از این لوله ها در یک سمت ساعت ایزوله شده است. دو حوزه فلز به هر یک از فضاهای مغناطیسی زیر یک نخ ابریشم هدایت می شود. نسبتا ساختار پیچیده ای در عملکرد این ساعت ها وجود دارد، تصویر این ساعت را مشاهده می کنید:
و ساعت های سیال:
نوع دیگری از ساعت ها، ساعت هایی هستند که با مایع های سیال کار می کنند. در این ساعت ها با حرکت ماده ی سیال داخل محفظه، که معمولا سیالات رنگی هستند، زمان قابل خواندن است. طوری برنامه ریزی شده اند که کمترین درصد خطا را داشته باشند. برای مثال اگر این ماده دقیقا بین عدد ده و یازده قرار داشته باشد میتوان گفت که ساعت ده ونیم است. در این ساعت از دو نوع سیال استفاده می شود که با هم ترکیب نمیشوند. زیر فضایی که عدد شش قرار گرفته، دو بخش پیستوله ای وجود دارد که ورود سیال را هدایت می کند و بعد از 12 ساعت درست زمانیکه ماده اول به ساعت 6 می رسد ماده ای که رنگ دیگری دارد سوییچ می شود . همواره تشخیص زمان در محل مرز این دو سیال می باشد.
و آخرین نوعی که در این زمینه ساعت ها مطرح می کنیم، ساعت هایی هستند که شاخص جهشی دارند؛
این گونه با الهام از خورشید طراحی شده که 12 نشانگر حول یک مرکز موجود می باشد، تقریبا شبیه به ظاهر صفحه ساعت های معمولی. ایرادی که به این ساعت ها وارد می شود، عدم دقت آن است زیرا که هر پنج دقیقه، عقربه ی دقیقه شمار حرکت می کند. برای نمایش زمان از دو نشانگر استفاده شده که یک نشانگر شمارنده ی دقیقه و دیگری ساعت است. برای مثال تصویر زیر، زمان ده و ده دقیقه را نمایش می دهد