با تغییر رویه ساعت سازی سنتی و پیدایش ساعت دیجیتال تحولی عجیب در دهه 70 و در کل صنعت ساعت سازی ایجاد گردید. با پیدایش کامپیوترها و پس از آن ساعتهای دیجیتالی، تاریخچه ساعتها هم وارد مرحلهای جدید شد. ساعتهای دیجیتال قابلیتهایی داشتند که در ساعتهای آنالوگ و سنتی وجود نداشت. همین موضوع باعث محبوبیت این ساعتها مخصوصا در بین اقشار جویای تکنولوژی بود. در ادامه تاریخچه پیدایش ساعت دیجیتالی و اولین نمونههای این دسته از ساعتها را بررسی میکنیم.
ساعت دیجیتال چطور کار میکند؟
بر خلاف ساعتهای آنالوگ که زمان توسط عقربه نمایش داده میشود، در این ساعتها از طریق صفحه نمایش LCD و LED و به صورت دیجیتالی نشان داده میشود. در طی پیشرفت صنعت ساعت سازی ترکیب صفحه دیجیتال و آنالوگ هم به طراحی این سبک ساعتها اضافه شد. ساعت دیجیتال به واسطه مدار الکترونیکی زمان را محاسبه و نمایش میدهند. نوع محاسبه و نمایش هم در این ساعتها به مرور زمان دچار تغییرات شد. هم اکنون در بسیاری از ساعتهای دیجیتالی مشاهده میکنیم که تنظیم ساعت به صورت اتوماتیک و از طریق اتصال بلوتوثی هم انجام میشود.
ساعت دیجیتالی چطور وارد صنعت ساعت مچی شد؟
اولین ساعت دیجیتالی که نمایش زمان در آن توسط عقربهها نبود، در سال 1920 معرفی شد. نکته جالب در این ساعت نمایش زمان با کمک موتور مکانیکی به جای کامپیوتری بود. این ساعت بدون باتری و مانند ساعتهای مکانیکی باید کوک میشد و تنها بخاطر متفاوت بودن نوع نمایش زمان، بسیاری معتقدند این مدل "ساعت مچی دیجیتال Cortebert" اولین ساعت دیجیتال در دهه 20 میلادی است.
اما بسیاری دیگر معتقدند اولین ساعت دیجیتال الکترونیکی در آوریل سال 1972 و توسط همیلتون وارد دنیای ساعت مچیها شد. این ساعت دیجیتال از همیلتون به قدری در آن زمان عجیب و گران قیمت بود که میتوانیم بگوییم برای همه توجیه خرید نداشت. این ساعت به مبلغ 2100 دلار در آن زمان (معادل بیش از 1200 دلار در حال حاضر) به فروش میرسید و جزو ساعتهای گران قیمت و کمیاب بود. در ساخت این ساعت مردانه دیجیتالی، از یک نمایشگر دیود ساطع کننده نور(LED) که در پشت یک کریستال یاقوت مصنوعی است، استفاده شده بود و همه ی آنها در یک قاب طلای ۱۸ عیار قرار گرفتند. یکی از نقاط ضعف آن مصرف بالای انرژی بود به طوری که تنها زمانی روشن میشد که کاربر دکمه جلوی دستگاه را فشار میداد. به دلیل گران قیمت بودن این ساعتها و عدم دسترسی مردم برای خرید ساعت دیجیتالی در آن زمان، در پایان دهه 1970 قیمتهای این مدلها به شدت افت کرد و حتی به کمتر از 10 دلار رسید. این روند تا جایی ادامه داشت که حتی در دهه 1980 ساعتهای دیجیتال را به عنوان جایزه ارزان قیمت در جعبه غلات قرار میدادند. در ادامه ی این سقوط، ساعتهای هوشمند جایگزین ساعتهای دیجیتال شدند. با این وجود، ساعتهای دیجیتال هنوز طرفداران خاص خودش را دارند.
ساعت دیجیتال جی شاک و ایجاد تحول عظیم
اولین ساعتهای جی شاک کاسیو که در سال 1983 به عنوان ساعت دیجیتالی وارد بازار شدند، بسیار موجب سر و صدا در صنعت ساعت سازی شد. قدرت کاسیو در تولید ساعتهای سرسخت، مستحکم و مقاوم دیجیتالی جی شاک به هیچ وجه قابل چشم پوشی نبود. به همین دلیل ساعت دیجیتالی کاسیو خیلی زود و با سرعت بیشتری جایگاهش را بین عموم مردم پیدا کرد. دلیل دیگر این محبوبیت قیمت معقول این نوع ساعت دیجیتالی به نسبت ساعتهای دیجیتالی بود که مثلا کمپانی سیکو یا همیلتون در سالیان قبل وارد بازار کرده بودند.
جایگاه امروزی ساعتهای دیجیتال
با اینکه ساعت هوشمند با قابلیتهای بیشتر و به روزی که امکان اتصال به تلفن همراه هم دارند بوجود آمدند، اما ساعت دیجیتالی همچنان از جایگاه ویژهای برخوردار است. ساعتهای دیجیتالی امروزه راه جدیدی را شروع کردند. در این راه قابلیت و ویژگیهای بیشتری در این نوع ساعتها مورد استفاده قرار میگیرد. قابلیتهایی مانند قطب نما، دماسنج، ارتفاع سنج، فشار سنج و …. که قطعا کاسیو در گسترش آنها تاثیر گذار بوده این روزها به راحتی در دسترس شما هستند. ساعتهای دیجیتالی اکثر نیازهای شما را مطابق با تکنولوژیهای جدید صنعت ساعت سازی، پاسخگو هستند.
خرید ساعت دیجیتالی
اگر برای خرید ساعت مچی به دنبال طراحیهای به روز و مطابق تکنولوژی هستید اما ساعت هوشمند مد نظرتان نیست، انتخاب ساعت دیجیتالی معقولتر است. برندهای متنوع و زیادی در تولید این سبک ساعت با هم در رقابت هستند که با شناخت درست آنها میتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. در این راه مشاوران مجموعه ما میتوانند در نقد و بررسی مدلهای و برندها راهنمای شما باشند.