با اینکه در دنیای مد امروز ساعت مردانه به عنوان تاثیرگذارترین اکسسوری برای آقایان محسوب میشود، اما جالب است بدانید تا قبل از جنگ جهانی دوم آقایان از ساعت مچی مردانه استفاده نمیکردند! در طول تاریخ، ساعتهای مردانه به معنای واقعی کلمه امتحان خود را پس دادهاند و جایگاه خود را به عنوان اکسسوری شماره یک انتخاب کردهاند. شاید در اوایل تولید ساعت مچی، هدف ابزاری برای سنجش زمان بود، اما بدون شک در حال حاضر این جایگاه برای این نوع ساعتها نقشش عوض شده. امروزه بیشتر ساعت مچیها را به عنوان اکسسوریهای زینتی برای تکامل استایل میشناسیم. پس بد نیست نگاهی به تاریخچه ساعت مردانه بندازیم و کمی بیشتر با این اکسسوری جذاب آشنا شویم.
پیدایش ساعت در بین بشر
تاریخچه ساعت به قرن شانزدهم میلادی در اروپا بازمیگردد، جایی که ساعت از ساعتهای قابل حمل فنری که برای اولین بار در قرن پانزدهم ظاهر شدند، تکامل یافت. منشا کلمه "ساعت" نشان میدهد که از کلمه قدیمی انگلیسی woecce به معنای "نگهبان" گرفته شده است، زیرا نگهبانان شهر از ساعت برای پیگیری شیفت کاری خود استفاده میکردند. نظریه دیگری حدس میزند که این اصطلاح از ملوانان در دهه 1600 آمده است، که از مکانیسمهای جدید برای زمانبندی طول ساعتهای کشتی خود استفاده میکردند.
غیرمنتظره نیست که بفهمیم جهان زمان خود را توسط گرینویچ تعیین میکند و نه ژنو. در حالی که میدانیم در ژنو و سوئیس اکثر ساعت مچیهای لوکس امروزی تولید میشوند، اما مطمئناً همیشه اینطور نبوده. در سال 1800، نیمی از ساعتهای جهان، حدود 200000 قطعه در سال، در سواحل بریتانیا توسط ساعت سازان بریتانیایی تولید میشد که آماری باورنکردنی است. احتمالاً بیش از 60 تا 70 درصد از نوآوری در ساعتهای مکانیکی مدرن از بریتانیا آمده است.
ساعت جیبی قبل از ساعت مچی
جالب است بدونیم اولین ساعتهای ساخته شده قابل حمل به خاطر عدم پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساعت سازی به قدری بزرگ بودند که روی دست بسته نمیشدند! گاها بعضی از این ساعتها که در جیب هم جا نمیشدند را با یک آویز به دور گردن آویزان میکردند. اما چطور ساعت جیبی شکل گرفت؟
در سال 1275 اولین ساعت مکانیکی جهان در انگلستان تولید شد که به همان دلیل بزرگ بودن ابعاد ساعت، حمل آن دشوار بود. بین سالهای 1504 تا 1508 اما تحولی در طراحی این ساعتهای بزرگ صورت گرفت و کم کم ساعت جیبی در بین طبقه اشراف جایگاه پیدا کرد. در واقع قرن شانزده میلادی سالهای اوج استفاده از ساعت جیبی در بین مردم و به خصوص آقایان بود.
اول ساعت مچی زنانه تولید میشد یا ساعت مچی مردانه؟
در تاریخچه ساعتهای مچی اینطور آمده که اولین ساعت مچیها توسط خانمها و به عنوان یک کالای زینتی استفاده میشد. در واقع ساعت مچی زنانه خیلی زودتر توسط خانمها استفاده میشدند، و در همان زمان آقایان اکثرا از ساعت جیبی استفاده میکردند. این موضوع تا اواخر قرن 19 ادامه داشت که در آن زمان برای اولین بار نظامیان ارتش انگلیس از ساعت مچی مردانه برای سنجش زمان در جنگ جهانی دوم استفاده کردند. این ساعتها ساختاری مستحکم و مناسب با میدان جنگ داشتند تا اینکه یک کالای لوکس باشند. نظامیان انگلیسی در زمان جنگ با سوار شدن بر اسب به علت احتمال پرتاب ساعت از جیبشان نمیتوانستند از ساعت جیبی استفاده کنند. پس آنها شروع به بستن ساعت بر روی مچ دستشان کردند. ساعت مچیهای آنها، همان ساعتهای جیبی بود که به وسیله دستبندی به دستشان بسته میشد. پس از آن و با عادی شدن اوضاع کم کم استفاده از ساعت مچی در بین خانمها و آقایان محبوبیت پیدا کرد، تا جایی که الان ساعت مردانه جزو مهمترین اکسسوریهای لوکس یک آقاست.
اولین و بهترین برندهای سازنده ساعت مردانه
برندهای لوکس و رده بالایی از جمله واشرون کنستانتین، آبراهام لینکلن برگو، پتک فیلیپ و … مدعی اولین سازنده ساعت مردانه هستند. این در حالیست که در واقع زمان جنگ جهانی ساعت مچیهای مردانه بصورت اختصاصی و به سفارش برای افسران نظامی ساخته میشدند. و این یک فرصت تبلیغاتی برای برندهای ساعت ساز بود تا با تبلیغ ساخت ساعت مردانه در بین عموم مردم جایگاه پیدا کنند. اما امروزه شاهد بسیاری از برندهای سازنده ساعت مردانه هستیم که چه به صورت اختصاصی و چه کلی، بهترین و جدیدترین ساعتهای مردانه را از نظر طراحی و تکنولوژی روز تولید میکنند. بدون شک در دنیای پر برند امروز صنعت ساعت سازی، اکثر آقایان برای خرید بهترین ساعتهای مردانه سراغ معروفترین برندها مانند ساعت سیکو، کاسیو، سیتیزن، رولکس، ادوکس و … خواهند رفت.
خرید ساعت مردانه از بهترین برندها
انتخاب و خرید ساعت مچی مردانه به بسیاری از موارد بستگی دارد. عواملی مثل قیمت ساعت مچی، سبک پوششی که دارید، جایی که میخواهید از ساعت در استایلتان استفاده کنید، نیاز و کاربردی بودن ساعت و … در این انتخاب قطعا تاثیر دارد. پس اگر قصد خرید ساعت مردانه از بهترین برندها را دارید، میتونید از کارشناسان ایران تایمر با یک تماس مشاوره رایگان بگیرید تا بهترین انتخاب را تجربه کنید.